Автори

Анна Владева  е завършила Първа езикова гимназия във Варна и английска филология в Софийския университет. Работи като преводач с английски език. Изучавала e творческо писане на художествена и документална проза в Оксфордския университет. Имам издадена една книга “Лятото” – сборник разкази, както и една самоиздадена “Випуск 1973/1978” (в съавторство с Владимир Костов) със спомени от гимназиалните ми години, написана специално за съучениците ми по повод на 30 годишнината от завършването на гимназията. Съставител, редактор и автор на текстове в “А3 – Бюлетин за служебно ползване” под издателството на Сталкер дизайн студио.

 

Вера Асенова е родена в София 1981, завършва Първа Езикова гимназия, Варна; Международни икономически отношения в УНСС и в Централноевропейския Университет, Будапеща. Полит-икономист, “акционист и балък”, почти доктор по политология, понякога преводач. Автор на този блог, автор и водещ на Демо Текст.

 

 

Вероника Илиева  e родена през лятото на 1975 г. в Плевен. Пишe стихотворения просто така, защото й идва отвътре. Има най-различни поети: лирици, които изпълват лексиконите,има поети, които променят начина на мислене на цели поколения и такива, които предизвикват революции… Аз не съм от тях. За мен поезията е семпъл  и красив начин да кажеш много неща с малко думи, без да  губиш времето на хората. Стихове на Иво Христов бяха представен от Вероника.


Габи Колева e на седемнадесет години.  Учи в Първа езикова гимназия в град Варна, а писането за нея е начин да опиша това, което всекидневно научава от живота.

Димитър Трайчев e роден на 12.03. 1952 г. в Шумен. През 1971 завършва Художествена гимназия, София. През 1976 се дипломира в Строгановското Висше Московско Художествено-Промишлено училище. От 1991 е арт директор и график дизайнер в „Сталкер график дизайн студио”. Носител на награди за съвременно изкуство. Основател на „А3 – бюлетин за служебно ползване”. Активен участник в множество инициативи, свързани с визуалните и музикални изкуства. Живее и работи във Варна.

Дора Дончева галерия “Буларт”

Желян Спасов е от Варна, учи право в Манхайм. Писането и творчеството като цяло му е хоби.

Захари Карабашлиев  роден във Варна 1968, автор на романа “18% Сиво”, сборниците разкази “Кратка история на самолета” и “Симетрия” и сборника пиеси и диалози “Откат”,сценарист, драматург, носител на много награди, за които не обича да го хвалят. “Аз съм това, което чета” каза и прочете един свой непубликуван разказ.

Иво Христов

Калоян Илиев – Кокимото е роден през 1979 г. във Варна. Завършва Факултета по изобразителни изкуства към Университета „Св. Св. Кирил и Методий”, Велико Търново, специалност „Графика” /2007/ и специализация в графичния департамент на Академията за изящни изкуства в град Лодз, Полша /2008 / Живее  и работи във Варна.  Неговите графики, рисунки, колажи, фотографии и инсталации представят  интереса му към различни социални проблеми: “новия световен ред”, ролята на съвременните икони в обществото и отношението към животните, манипулираната реалност.
Людмил Станев роден през 1959 година във Варна. Медик по образование. Сега живее по пътя между родния си град, София и Пловдив. Има син на име Мишо и няколко издадени книги: “Няма такава книга”, “Неприятният татарин”, “Ненакърнимо”, “Малка нощна приказка” “По малко”. Има десетина приятели, за които твърди, че са железни. За себе си казва, че не е свой тип. И това му е интересно.

Мариел Самсонов  е завършил богословие. От 35 години се занимава с яхтостроене, има три деца. Живее в един таван в центъра на София, но е влюбен в морето. Крачи по живота като един от всички нас – с обрулените илюзии на прехода и с амбицията да вдъхне уникален български вкус на “европейската мечта”.


Мариела Русева е от Варна, пише поезия откакто може да пише, занимава се с дамски спортен клуб и спортната кариера на прекрасната си дъщеря. Интересува се от спортна психология.

Милена Белчева е родена във Варна 1977, завършила е моден дизайн, педагогика и журналистика, има две деца. Има издадена книга “Ванилено небе” 2007, ИК Стено. През 2010г. инициира създаването на Арт клуб МонограМ. Един от проектите на клуба е провеждането на „Поетично кафене“, инициатива, осъществявана с медийното съдействие на Кафене.бг. Dоброволец за гр.Варна на инициативата „Подарете книга! Някои деца няма какво друго да ги накара да мечтаят“.

Нели Александрова   e от Варна работи за инвестиционна и консултантска компания. Тя е специалист по управлението на човешките ресурси, и оптималното използване на качествата, уменията и таланта.

Петър Лавровски 

Росен Петровски е пример за онези, които казват “аз по принцип не пиша”, а трябва, защото е страхотен разказвач! Освен това е режисирал три филма в БНТ, но е ужасно скромен и не казва 🙂


Теа Денолюбова завършва Първа Езикова Гиманзия 2012. Пишe от 9 години, на 17 години издава първата си книга “Сложи ме на пауза”. Носител на множество награди, между които Първа награда за поезия на литературния конкурс „В.Карагоьзов”, 2009; Първа награда за поезия на Националния литературен конкурс „Петя Дубарова”, 2010; Награда за литературно творчесвто в конкурса за литература и журналистика „Стоян Михайловски” 2011; Награда „Варна” 2011 за изключителни постижения в хуманитарната област за дебютна стихосбирка “Сложи ме на пауза”, и за художествена фотография. Втората й книга Боян излезе на 16-ти юни 2012.

Явор Стаменов завършва Първа Езикова Гимназия 2011,  учи право в Манхайм, Германия.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s